ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Καλή όραση (Πρόγραμμα 15)

Καλή όραση
 (Πρόγραμμα 15)

                        Βελτίωση της όρασης



Για την καλύτερη αντίληψη των αντικειμένων, τα μάτια προσαρμόζονται ανάλογα με την απόσταση του αντικειμένου και την ένταση του φωτός.
Στην πρώτη διαδικασία η εικόνα προσαρμόζεται στον αμφιβληστροειδή χιτώνα όσο δυνατόν πιο καθαρά και λεπτομερώς, η διαδικασία ονομάζεται εστίαση ελέγχεται από το φακό. Η διαδικασία μοιάζει με αυτήν που γίνεται στις φωτογραφικές μηχανές (γνωστή ως αυτόματη εστίαση, auto-focus).
Η άλλη διαδικασία προστατεύει το μάτι από την υπερβολική ένταση του φωτός. Το φως μεταφέρει ενέργεια. Όταν εστιάζεται φως σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση (όπως στο μάτι), υπάρχει κίνδυνος η ένταση του φωτός τοπικά να γίνει πολύ μεγάλη, άρα και καταστροφική. Η κόρη προσαρμόζεται, ώστε να περάσει αρκετό φως για να λειτουργήσει η όραση, αλλά και να μην καεί ο αμφιβληστροειδής. Φυσικά, η κόρη δε μπορεί να κλείσει εντελώς το μάτι, αν για παράδειγμα κοιτάξει κάποιο τον ήλιο κατάματα, αλλά υπάρχει το βλέφαρο για αυτήν την προστασία. Τα αδιαφανή βλέφαρα χρησιμοποιούνται από τους οργανισμούς που τα διαθέτουν για να μην έχουν οπτικά ερεθίσματα όταν κοιμούνται.
Υπάρχουν τρεις ασθένειες που συνδέονται με την εστίαση στο μάτι:
  • Μυωπία: Το μάτι έχει μεγαλύτερο βάθος από το κανονικό και πιο ωοειδές σχήμα.
  • Υπερμετρωπία: Το μάτι έχει μικρότερο βάθος από το κανονικό και πιο δισκοειδές σχήμα.
  • Πρεσβυωπία: Δεν έχει σχέση με το σχήμα του ματιού αλλά με το φακό. Μετά από κάποια χρόνια χάνει την ελαστικότητά του και δε γίνεται να εστιάσει.
Το ιδανικό μάτι είναι σφαιρικό.
Στην πραγματικότητα όλοι μας έχουμε κάποιον ελάχιστο βαθμό μυωπίας ή υπερμετρωπίας.
Μέθοδος εφαρμογής με το DeVita Cosmo
















  • μεταβείτε κοντά στο παράθυρο
  • με μαρκαδόρο δημιουργήστε στο γυαλί ένα μικρό σημάδι
  • τοποθετήστε το εξάρτημα με το φως στο ενδεδειγμένο σημείο (βλ. εικόνα) χωρίς να εμποδίζει το βλέμμα. Πραγματοποιήστε κυκλικές κινήσεις και επικεντρωθείτε στην αίσθηση θερμότητας για να καθοδηγείτε της κινήσεις σας.
  • κατά τη λειτουργία της συσκευής επικεντρώστε το βλέμμα σας στο σημάδι που δημιουργήσατε στο γυαλί. Για τη διαδικασία αυτή επιλέξτε την κατάλληλη απόσταση, ώστε τα μάτια σας να μην κουράζονται.
  • επικεντρώστε το βλέμμα σας στο σημάδι για 8-10 δευτερόλεπτα και μετά μεταφέρετε το βλέμμα σας σε ένα μακρινό σημείο πέρα από το παράθυρο.
  • επαναλάβετε την άσκηση αυτή μέχρι τη δημιουργία αισθήματος κούρασης στα μάτια. Συνεχίστε τη λειτουργία της συσκευής και του εξαρτήματος χωρίς την εξάσκηση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.
  • προοδευτικά αυξήστε το χρόνο της εξάσκησης μέχρι το χρόνο της λειτουργίας του προγράμματος.
Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του προγράμματος αφήστε στα μάτια περιθώριο ξεκούρασης 20-30 λεπτών. Αυτό είναι απαραίτητο για την προσαρμογή των ματιών και για να αποκτήσουν οι μύες ελαστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου