ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Ωραία μαλλιά (Πρόγραμμα 17)

Ωραία μαλλιά
(Πρόγραμμα 17)

Τα μαλλιά είναι ένα νήμα πρωτεΐνης που αναπτύσσεται από τα θυλάκια που βρίσκονται στο χόριο.
Το πιο κοινό ενδιαφέρον για τα μαλλιά επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των μαλλιών, στους τύπους μαλλιών και στη φροντίδα των μαλλιών, αλλά τα μαλλιά είναι επίσης ένα σημαντικό βιολογικό υλικό που αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες, κυρίως από αλφα-κερατίνη.
Τα υγιή μαλλιά είναι ένδειξη υγείας και νεότητας (σημαντικά στην εξελικτική βιολογία).

Τα μαλλιά, όπως άλλωστε και τα νύχια, αποτελούν μέρος του σώματος, το οποίο μάλιστα όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση μαρτυρά προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν χωρίς να έχουν γίνει αντιληπτά.
Τα μαλλιά γίνονται θαμπά από τη συχνή επαφή με το χλώριο, τις χημικές ουσίες που υπάρχουν σε διάφορα προϊόντα. Όταν όμως τα μαλλιά είναι αδύναμα μπορεί να υπάρχει υποθυρεοειδισμός, ο οποίος μπορεί να εκδηλωθεί και με ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους  αλλά και άλλα συμπτώματα, όπως η έντονη τριχόπτωση.
Όταν δεν λαμβάνεται αρκετή ποσότητα πρωτεϊνών μέσω της διατροφής μας τότε τα μαλλιά σπάνε εύκολα αλλά ίσως υπάρχει πρόβλημα και στον θυρεοειδή
Για μια σοβαρή τριχόπτωση πέρα από το άγχος που μπορεί να ευθύνεται, που μπορεί να έχει προκληθεί από ένα ξαφνικό δυσάρεστο γεγονός, προκαλείται και από τις ορμονικές διαταραχές που έχουν σχέση με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή μπορεί και να αποτελεί παρενέργεια από τη χορήγηση ορισμένων φαρμάκων.
 Όσοι θέλουν να διατηρήσουν τα μαλλιά τους σε καλή κατάσταση, θα πρέπει παράλληλα να αποφεύγουν κάποιες τροφές, όπως εκείνες που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου και πολλή ζάχαρη. Οι τελευταίες αυξάνουν τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα, προκαλώντας έτσι μεγάλη παραγωγή ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η παραγωγή ανδρογόνων (ανδρικών ορμονών), τα οποία συρρικνώνουν τους θύλακες της τρίχας τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.
Μέθοδος εφαρμογής με την συσκευή DeVita Cosmo
Τοποθετήστε την συσκευή στο ηλιακό πλέγμα. Πραγματοποιήστε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα με το φως κυκλικές κινήσεις σε μία ενδεδειγμένη περιοχή  (βλ. εικόνα) και μετά μεταφερθείτε στην επόμενη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου