ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Υγεία των γυναικών (Πρόγραμμα 3)

Υγεία των γυναικών

(Πρόγραμμα 3)



Ρύθμιση του γυναικείου ενδοκρινικού συστήματος
Το σώμα μας παράγει περισσότερες από 100 ορμόνες που ελέγχουν ζωτικές του λειτουργίες, όπως λόγου χάρη ο μεταβολισμός, η χώνεψη, η ανάπτυξη και η αναπαραγωγή. 
Πρόκειται για τις ουσίες που παράγονται σε έναν ενδοκρινή αδένα, όπως:
 η υπόφυση, ο θυρεοειδής και οι ωοθήκες, και στη συνέχεια μεταφέρονται από το αίμα στα όργανα του σώματος.
Η μείωση ή η αύξηση του επιπέδου των ορμονών αυτών πέραν του φυσιολογικού ορίου αποσυντονίζει τον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές καταστάσεις όπως:
εξάντληση,
άγχος,
αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα,
αύξηση βάρους,
υπογονιμότητα και
δερματικά προβλήματα.

Το δέρμα είναι ένας ιστός, που δέχεται την επίδραση πολλών ορμονών, αλλά παράλληλα είναι σε θέση και να συνθέτει και να μεταβολίζει ορμόνες.
Είναι αρκετά περίεργο το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μισές ενήλικες γυναίκες παλεύουν κατά της ακμής.
Η αιτία είναι οι ορμόνες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας «φουντώνουν» και υποχωρούν πολλές φορές. Καθώς λοιπόν τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξομειώνονται, τα ανδρογόνα, οι ορμόνες που διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες, μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας. 
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση της ακμής είναι το στρες, το οποίο επίσης ανεβάζει τα επίπεδα των ορμονών.


Μέθοδος εφαρμογής με την συσκευή DeVita Cosmo

Τοποθετήστε τη συσκευή στο σημείο του ηλιακού πλέγματος (δύο δάχτυλα πιο πάνω από τον ομφαλό). Τοποθετήστε το εξάρτημα με το φως στη περιοχή που δείχνει η εικόνα. Πραγματοποιήστε κυκλικές κινήσεις από τη μία και την άλλη πλευρά.

Για πρόληψη χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα μία φορά την εβδομάδα. Για θεραπεία χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα καθημερινά, εφόσον χρειάζεται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Προσοχή: Αποφύγετε τη χρήση του προγράμματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου