ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Τι είναι ο κορονοϊός και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σαςΣε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έχουν ακούσει για έναν ιό που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κίνα, την πόλη του Wuhan.

Τι γνωρίζουμε για τον ιό;
Είναι ένας ιός-RNA από την ομάδα των κορονοϊών ζωικής προέλευσης. Υπάρχει μια θεωρία ότι πιθανότατα ο ιός πέρασε στον άνθρωπο από τις νυχτερίδες.
Οι κορονοϊοί είναι μια οικογένεια ιών που περιλαμβάνει 37 είδη (Ιούνιος του 2019) που μολύνουν ανθρώπους, γάτες, πουλιά, σκύλους, βοοειδή και χοίρους. Πήρε το όνομά του εξαιτίας των κουφωμάτων στο κέλυφος του, τα οποία σε σχήμα μοιάζουν με στέμμα.

Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η μόλυνση από Κορονοϊό;
Η μόλυνση μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο. Η μέγιστη συχνότητα εμφανίζεται το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη. Η μόλυνση είναι δυνατή μέσω στενής και παρατεταμένης επαφής με ένα άρρωστο άτομο. Κίνδυνο μόλυνσης αντιμετωπίζουν κυρίως τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, χρόνιες πνευμονοπάθειες, διαβήτη και νεφρική ανεπάρκεια. Η μόλυνση μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, από το στόμα και μέσω της επαφής.

Ποια είναι τα σημάδια της λοίμωξης;
Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Κορονοϊό είναι παρόμοια με εκείνα της απλής γρίπης: πυρετός, βήχας, δύσπνοια, γενική δυσφορία, διάρροια.
Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί αναπνευστική ανακοπή.
Σε περίπτωση της λοίμωξης από Κορονοϊό της ανώτερης αναπνευστικής οδού, η περίοδος επώασης είναι 2-3 ημέρες. Η ασθένεια αρχίζει έντονα και στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινά με μέτρια δηλητηρίαση και συμπτώματα βλάβης στα ανώτερα αναπνευστικά όργανα.
Συχνά το κύριο σύμπτωμα είναι η ρινίτιδα με άφθονες εκκρίσεις. Μερικές φορές η ασθένεια συνοδεύεται από αδυναμία, οι ασθενείς σημειώνουν πονόλαιμο, ξηρό βήχα. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι ασθενείς παρουσιάζουν υπεραιμία και πρήξιμο του ρινικού βλεννογόνου, υπεραιμία της βλεννογόνου μεμβράνης του πίσω μέρους του φάρυγγα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λοίμωξη από Κορονοϊό συμβαδίζει με βλάβη στην κατώτερου αναπνευστικού συστήματος και χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη πνευμονίας, η οποία είναι πιο σοβαρή σε μικρά παιδιά. Ο κορονοϊός μπορεί επίσης να προκαλέσει οξεία γαστρεντερίτιδα.

Ας διαλύσουμε κάποιες φήμες σχετικά με τις μπανάνες και τα δέματα.
Υπό ευνοϊκές συνθήκες, ο ιός μπορεί θεωρητικά να ζήσει μέχρι και 2 ημέρες έξω από το σώμα. Για να αρρωστήσετε χρειάζεται να έχετε επαρκή αριθμό «υγιών και ανθεκτικών» ιών. Μέσω των δεμάτων και των μπανανών, αυτό δεν είναι πρακτικά ρεαλιστικό.

Τι είναι γνωστό σήμερα;
Όπως γνωρίζετε, η αιχμή της επιδημίας στην Κίνα έχει περάσει. Εκεί, κάθε μέρα, από τις 26 Φεβρουαρίου, καταγράφονται λιγότερες περιπτώσεις από ό,τι έξω από την Κίνα. Η μεγαλύτερη προσοχή επικεντρώνεται τώρα στην Ιταλία, την Κορέα και το Ιράν.

Σας παροτρύνουμε να είστε πολύ προσεκτικοί. Προειδοποιημένος- σημαίνει οπλισμένος!

Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την περίπτωση είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να αρρωστήσετε:
- κατά την πρώτη ένδειξη συμπτωμάτων γρίπης, να μείνετε στο σπίτι για να μην μολύνετε άλλους.
- εάν ζείτε με κάποιον – να φοράτε μάσκα στο σπίτι, να αερίζετε το δωμάτιο.
- η κύρια μέθοδος μόλυνσης είναι η κατάποση των ιικών σωματιδίων από τον βλεννώδη επιπεφυκότα των ματιών κατά την επαφή με ένα άρρωστο άτομο. Επομένως, μόνο μάσκες με ειδικά γυαλιά μπορούν να προστατεύσουν τους υγιείς ανθρώπους, αλλά αυτές δεν είναι διαθέσιμες. Επομένως, η χρήση μιας μάσκας δεν είναι απαραίτητη για τους υγιείς ανθρώπους, αλλά για τους ασθενείς έτσι ώστε να μην μολύνουν τους άλλους. Ταυτόχρονα, η μάσκα θα πρέπει να προσαρμόζεται καλά στο πρόσωπο.
- εάν είναι δυνατόν, να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη ανθρώπων, ιδιαίτερα να φροντίσετε τους συγγενείς μεγαλύτερης ηλικίας.
- να πλένετε τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε αντισυπτικά χεριών.
- παρακολούθηση της υγρασίας του δωματίου (κανονική 40-80%) - υγρός βλεννογόνος = προστατευμένος βλεννογόνος.
- να πίνετε περισσότερα υγρά - η αφυδάτωση οδηγεί επίσης στην ξηρότητα των βλεννογόνων.
- μην ταξιδεύετε σε χώρες υψηλού κινδύνου επιδημίας.
- σε περίπτωση σοβαρή κατάστασης και εμφάνισης δυσκολίας στην αναπνοή - καλέστε επειγόντως γιατρό.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DeVita;
Συστάσεις σχετικά με τη χρήση των συσκευών DeVita για προστασία από τον ιό «COVID-19» (coronavirus disease 2020)) από την κα. Τατιάνα Καναπλιόβα.

Μέρα:
Συσκευή DeVita Ritm Mini ή DeVita Ritm Base
Προγράμματα:
«Ενίσχυση του ανοσοποιητικού» - Διάρκεια:02:00:00
Χρήση 2-3 φορές την ημέρα.
ή
Αυτόματο πρόγραμμα:
«Υγεία - αυτόματο» - Διάρκεια:08:08:00
Χρήση 1 φορά την ημέρα.

Νύχτα:
Συσκευή DeVita AP Mini ή DeVita AP Base
Προγράμματα:
1. Αντιικό
2. Χωρίς κρυολόγημα
3. Χωρίς Κορονοϊό
4. Χωρίς τοξίνες


Εάν υπάρχουν εκδηλώσεις συμπτωμάτων κρυολογήματος, προσθέστε τα προγράμματα:
1. Κατά των στρεπτόκοκκων
2. Αντιικό Γαστρεντερικού (Coxsackie)


Συμπληρωματικές συστάσεις:
Πίνετε:
15 ml DeLixir Multi Energy το πρωί και 
15 ml του DeLixir Detox το βράδυ.

Να είστε υγιείς και να φροντίζετε τους αγαπημένους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου