ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Αποτοξίνωση και λεμφικό μασάζ

Αποτοξίνωση και λεμφικό μασάζ

Σκοπός της λέμφου:

1)Βοηθάει στη θρέψη, μεταφέροντας τα διάφορα λίπη, που απορροφούνται από το λεπτό έντερο, στο ήπαρ, όπου επεξεργάζονται.

 2)Αποχέτευει και καθαρίζει μεταφέροντας κύτταρα και διάφορες ουσίες, τα οποία δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

3)Είναι η άμυνα του οργανισμού, η οποία ολοκληρώνεται μέσα στα λεμφογάγγλια, στα οποία κατακρατούνται μικρόβια και άλλα παθολογικά στοιχεία που μεταφέρει η λέμφος, ενώ συγχρόνως τα καταστρέφουν με φαγοκύτωση (φαγοκυττάρωση). Ουσιαστικά, τα λεμφογάγγλια δρουν όπως τα διυλιστήρια.

Το λεμφικό μασάζ γίνεται με λάδι χρησιμοποιώντας κινήσεις οι οποίες στοχεύουν στην παροχέτευση της λέμφου και των τοξινών που συσσωρεύονται στα λεμφικά υγρά.
Οι κινήσεις αυτές είναι επιφανειακές μιας και τα λεμφαγγεία βρίσκονται πολύ πιο επιφανειακά από άλλα αγγεία, ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα.
Η λέμφος ενεργοποιείται και ολόκληρος ο οργανισμός ξεκινάει την διαδικασία αποτοξίνωσης από αποθηκευμένες τοξίνες και συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, 
στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας,
στην βελτίωση του μεταβολισμού,
στην αναζωογόνηση του δέρματος,
στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό.

Οι ορμόνες, οι ενδορφίνες και η ενέργεια κυλούν πλέον ελεύθερα στον οργανισμό του δέκτη και μετά από κάθε συνεδρία (θεραπεία) ο δέκτης νιώθει ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης, ευεξίας και ευδιαθεσίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου