ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Δυναμωτική Μπάρα ή Πατατάκια;;;

Στην δημοσκόπηση μια εβδομάδας στην ερώτηση:
«Αν ήσουν πεινασμένος τι θα επέλεγες να φας;
Δυναμωτική Μπάρα ή Πατατάκια»

Τα αποτελέσματα ήταν:
Δυναμωτική Μπάρα 67% - Πατατάκια 33%
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την βοήθεια σας σας.
Δεν θα σας ρωτήσω γιατί επιλέξατε τα ένα ή το άλλο. Θα σας ενημερώσω όμως τα υπέρ και τα κατά και τα συμπεράσματα δικά σας...


Δυναμωτική Μπάρα
Πατατάκια
Ποσότητα ανά 60 g 292 Θερμίδες (kcal)
Ποσότητα ανά 60 g 321 Θερμίδες (kcal))
Είναι χορταστική
Ποτέ δεν μένουμε στα 60g αλλά καταναλώνουμε όλο το σακουλάκι σωστά; (120g643.2 Θερμίδες (kcal))

Πρωτεΐνη 11g

Πρωτεΐνη  7g


Υδατάνθρακες  28g
Υδατάνθρακες  53 g
Συστατικά Μπάρας:
Μείγμα ξηρών καρπών (καρύδι, αμύγδαλα, φουντούκι, κάσιους, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, μέλι, σταφίδα σουλτανίνα, άρωμα βανίλιας.
Συστατικά:
Αραβοσιτέλαιο, γεύση ρίγανης[κρεμμύδι, μαϊντανός, σκόρδο, ρίγανη(0,04%), ορρός γάλακτος σε σκόνη(περιέχει πρωτείνη γάλακτος, λακτόζη), φρυγανιά σε σκόνη(περιέχει γλουτένη από σιτάρι), δεξτρόζη, ενισχυτικό γεύσης(όξινο γλουταμινικό νάτριο), ρυθμιστής οξύτητας(κιτρικό οξύ), αρωματικές ύλες(περιέχουν λάδι από σπόρους σέλινου)], αλάτι
Οι ξηροί καρποί συγκαταλέγονται στις πλέον ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό.
Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή καλών λιπαρών, ινών και άλλων ωφέλιμων θρεπτικών ουσιών. Κάθε είδος ξηρού καρπού προσφέρει διαφορετικά διατροφικά οφέλη.
Ο πασατέμπος (κολοκυθόσποροι) συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ενώ οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία και απαραίτητα στον οργανισμό λιπαρά οξέα.

Τα πατατάκια δεν έχουν κανένα θρεπτικό όφελος.
Ενα από τα πιο «ύποπτα» συστατικά στα πατατάκια δεν προστίθεται σκοπίμως, αλλά είναι ένα υποπροϊόν της επεξεργασίας τους. Μια πιθανώς καρκινογόνα νευροτοξίνη, το ακρυλαμίδιο δημιουργείται όταν οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, είτε τηγανητές είτε ψητές. Κατά γενικό κανόνα η χημική αυτή ουσία σχηματίζεται όταν το τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μία αρκετά ξηρή και καφέ-κίτρινη επιφάνεια.
 

Οι ξηροί καρποί μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή.
Τα πατατάκια προκαλούν υψηλή χοληστερόλη.
Τα περισσότερα τσιπς τηγανίζονται πολύ, σε μια διαδικασία που δημιουργεί τρανς λιπαρά οξέα, που είναι τα πιο επικίνδυνα λιπαρά. Επιπλέον, τα έλαια που χρησιμοποιούνται για το τηγάνισμα των τσιπς, είναι συχνά κορεσμένα λίπη που συμβάλλουν επίσης σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2001 διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα των τρανς λιπαρών στην κυκλοφορία του αίματος συνδέθηκαν με τα υψηλά επίπεδα της LDL («κακή» χοληστερόλη) και με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Οι ξηροί καρποί προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό και βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.
Τα πατατάκια προκαλούν αφυδάτωση και ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση.
 

Μέλι: Είναι γνωστό από την αρχαιότητα πως το μέλι έχει αντισηπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.
 

Τώρα έχεις τους λόγους που μπορείς την ώρα της λιγούρας να δοκιμάσεις μία μπάρα ξηρών καρπών με ή χωρίς σοκολάτα ή ένα παστέλι  παρά να ανοίξεις ένα πακέτο με πατατάκια.

Ξεκίνα από σήμερα αυτές οι μπάρες να βρίσκονται συνεχώς στην τσάντα σου!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου