ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

2. Ημικρανία:


Οι ημικρανίες είναι ένας πολύ πιο σοβαρός τύπος πονοκεφάλου που είναι επίσης πολύ κοινός, αν και όχι τόσο όσο ένας πονοκέφαλος έντασης. Οι ημικρανίες είναι συνήθως πολύ επώδυνες και επικεντρώνονται στη μία πλευρά του κεφαλιού. Η ναυτία είναι πολύ συχνή, όπως και η ευαισθησία σε εξωτερικά ερεθίσματα.

Πολλοί άνθρωποι που βιώνουν ημικρανίες έχουν και συμπτώματα ημικρανίας αύρας. Οι ημικρανίες αύρας διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως εμφανίζονται στην αρχή της ημικρανίας. Συχνά, ο άνθρωπός που έχει οπτική αύρα μπορεί να βλέπει φωτεινές γραμμές, φωτάκια που αναβοσβήνουν ή και θαμπά τμήματα μέσα στο οπτικό του πεδίο (τα συμπτώματα αυτά αναφέρονται ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν πολλοί τύποι οπτικής αύρας). Συχνά τα συμπτώματα συνυπάρχουν: Μία γραμμή, φωτεινή ή όχι, που μπορεί να αναβοσβήνει έχει από τη μία πλευρά της μία περιοχή όπου η όραση δεν είναι καθαρή (αυτό αποκαλείται ιατρικά "σπινθηροβόλο σκότωμα") και αποτελούνται από μερική απώλεια όρασης μαζί με την εμφάνιση κηλίδων. Οι αύρες συχνά συνοδεύονται από μούδιασμα, καθώς και δυσκολία στην ομιλία σε πιο ακραίες περιπτώσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παθαίνουν ημικρανίες τις βιώνουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μπορούν να προκληθούν από το στρες, τις ορμόνες και άλλους δείκτες κακής υγείας. Είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο οι ημικρανίες να μεταδίδονται από πολλές γενιές.

3. Οι αθροιστικοί πονοκέφαλοι:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου