ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Ρύθμιση καρδιοαγγειακού συστήματος (Πρόγραμμα 12)

Ρύθμιση καρδιαγγειακού συστήματος
 (Πρόγραμμα 12)

Ρύθμιση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος
Το καρδιαγγειακό σύστημα είναι σύστημα οργάνων που είναι υπεύθυνο για την παροχή οξυγόνου καθώς και για την μεταφορά και ανταλλαγή ουσιών στα κύτταρα του οργανισμού.
Το καρδιαγγειακό σύστημα αποτελείται από: την καρδιά,
τις φλέβες,
τις αρτηρίες και
τα τριχοειδή αγγεία. 
Τα όργανα αυτά ανακυκλώνουν συνεχώς το αίμα στον οργανισμό.
Το αίμα είναι ένα είδος συνδετικού ιστού το οποίο αποτελείται από πλάσμα και κύτταρα που αιωρούνται στο πλάσμα. Είναι αυτό που πραγματοποιεί την μεταφορά οξυγόνου, την μεταφορά άλλων θρεπτικών ουσιών, όπως σάκχαρα και αμινοξέα από το πεπτικό σύστημα προς τους ιστούς, την μεταφορά των άχρηστων υλικών προς το απεκκριτικό σύστημα, την μεταφορά ορμονών ενώ συμμετέχει και σε άλλους μηχανισμούς που σχετίζονται με την προστασία του οργανισμού.
Το δέρμα μπορεί επίσης να παρουσιάσει κυάνωση, δηλαδή να αποκτήσει μια μπλε απόχρωση.
Το χρώμα αυτό υποδηλώνει ότι το αίμα δεν οξυγονώνεται επαρκώς, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε ασθένειες όπως οι αποφράξεις των αεροφόρων οδών, οι πνευμονοπάθειες και η αναιμία (σε τέτοια περίπτωση οι γιατροί μιλούν για κεντρική κυάνωση), καθώς και η καρδιακή ή η κυκλοφοριακή ανεπάρκεια (περιφερειακή κυάνωση).

Μέθοδος εφαρμογής με την συσκευή DeVita Cosmo

Τοποθετήστε τη συσκευή στη περιοχή κοντά στη καρδιά. Πραγματοποιήστε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα με το φως κυκλικές κινήσεις στην ενδεδειγμένη περιοχή (βλ. εικόνα).

Τα μάτια πρέπει να παραμένουν κλειστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου