ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Καλή λειτουργία του σπλήνα (Πρόγραμμα 13)

Καλή λειτουργία του σπλήνα
 (Πρόγραμμα 13)

Βελτίωση της λειτουργίας της σπλήνας
Η σπλήνα, είναι ένα όργανο που ανήκει στο λεμφικό σύστημα, δηλαδή εντάσσεται στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Στον ανθρώπινο οργανισμό βρίσκεται στην κοιλιά επί της αριστερής πλευράς μεταξύ της 9ης και 12ης πλευράς, πίσω από το στομάχι.
Η σπλήνα συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού διότι παράγει λεμφοκύτταρα. Τα λεμφοκύτταρα είναι ομάδα λευκών αιμοσφαιρίων και έχουν καθοριστικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από μικρόβια που εισβάλλουν και τον απειλούν.
Η σπλήνα λειτουργεί επίσης και ως όργανο καθαρισμού του αίματος. Καταστρέφει μεταξύ άλλων, τα γερασμένα ή ανώμαλα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Επίσης η σπλήνα
ελέγχει τον μετασχηματισμό,
την διανομή και την αποθήκευση της τροφής και της ενέργειας στο σώμα μας.
Μαζί με το στομάχι χωνεύουν και απορροφούν την τροφή ενώ η σπλήνα μετασχηματίζει τα υγρά της τροφής και τα διανέμει σε άλλα όργανα.
Η σπλήνα είναι ακόμη υπεύθυνη για την υγεία των μυών. Μάλιστα αν παρατηρήσουμε προσεκτικά το στόμα μας θα συμπεράνουμε πολλά για την κατάσταση του σπλήνα μας. Όταν τα χείλη μας είναι ξηρά και έχουν σκασίματα ο σπλήνας έχει πολλή θερμότητα, δεν χωνεύουμε κανονικά την τροφή μας ενώ δεν παράγουμε αρκετό αίμα και ενέργεια. Η αδύναμη σπλήνα μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία ενώ η υγιής φαίνεται στα χείλη που είναι ροδαλά και ενυδατωμένα.
Μέθοδος εφαρμογής με το DeVita Cosmo
Τοποθετήστε τη συσκευή στη περιοχή κοντά στη σπλήνα (βρίσκεται στην κοιλιά, στο δεξί μέρος του σώματος, μεταξύ του 9ου και 12ου πλευρού). Πραγματοποιήστε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα με το φως κυκλικές κινήσεις στην ενδεδειγμένη περιοχή (βλ. εικόνα).

Τα μάτια πρέπει να παραμείνουν κλειστά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου