ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Αντιμετωπίστε το μικρόβιο της σαλμονέλας με φυσικό τρόπο





Η σαλμονέλα ή σαλμονέλλα είναι ένα γένος παθογόνων ραβδόμορφων κινητών βακτηρίων (εξαιρέσεις τα μη κινητά Salmonella Gallinarum και Salmonella Pullorum), που προκαλεί ποικίλες ασθένειες στο έντερο και το στομάχι.
Η σαλμονέλα προκαλείται, όταν το μικρόβιο της διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλέσει φλεγμονή, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με στοιχεία- να παραχθεί μια εντεροτοξίνη στα εντερικά κύτταρα.
Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλλωση.

Η ασθένεια αυτή προέρχεται συνήθως από το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων και κουζινών, τα ζωικά περιττώματα και τα ακατέργαστα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά.

Ανθεκτικό στο περιβάλλον: μπορεί να βρεθεί στη σκόνη, σε ανοικτές αποθήκες νερού, στο κατεψυγμένο κρέας, στα αυγά πουλερικών, γαλακτοκομικά προϊόντα – με χρόνο ζωής από 3 έως 6 μήνες.
Πεθαίνουν σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 70 βαθμούς Κελσίου.
Η μόλυνση συνοδεύεται από:
πυρετό, κοιλιακό άλγος, έμετο, διάρροια.
Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες ο φορέας δεν εμφανίζει καθόλου συμπτώματα.

Οι δύο κυριότερες κατηγορίες σαλμονέλας είναι:
η τυφική και
η μη τυφική σαλμονέλλωση

Η μη τυφική σαλμονέλλωση είναι το ηπιότερο εκ των δύο ειδών σαλμονέλλωσης.Ο μικροοργανισμός που την προκαλεί βρίσκεται στα περιττώματα των ζώων και των ανθρώπων.
Τα συμπτώματα της μη τυφικής σαλμονέλλωσης είναι: ο πυρετός, ο κοιλόπονοςκαι η διάρροια
και γίνονται ορατά από μισή, έως και τρεις ημέρες μετά τη μόλυνση.

Η τυφική σαλμονέλλωση, ευρύτερα γνωστή ως τυφοειδής πυρετός προκαλείται από τα βακτήρια Salmonella Typhi,
Salmonella Paratyphi A,
Salmonella Paratyphi B και
Salmonella Paratyphi C,
μολύνοντας και αλλοιώνοντας διάφορα όργανα.
Αυτή η κατηγορία σαλμονέλας επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό και όχι απλά τα έντερα, όπως συμβαίνει με την πρώτη κατηγορία, κάνοντας την ασθένεια πολύ πιο επικίνδυνη για τον οργανισμό, έως και θανατηφόρα.
Τα συμπτώματα της τυφικής σαλμονέλλωσης είναι τα ίδια με αυτά της μη τυφικής, μόνο που ο πυρετός είναι υψηλότερος, και εξαφανίζεται μετά από τρεις εβδομάδες, ενώ μόνο στην τυφική συναντώνται και ναυτία, διάρροια, κοιλιακές κράμπες, πονοκέφαλος, εμετοί, εντερική διάτρηση, μηνιγγίτιδα, οστεομυελίτιδα, ηπατομεγαλία, σπληνομεγαλία, ελαττωμένη επιθυμία για φαγητό, εντερική αιμορραγία,στομαχόπονος, ενώ είκοσι με τριάντα ημέρες μετά την προσβολή του οργανισμού, ενδέχεται να υπάρξουν πόνοι στις αρθρώσεις.

Νέο πρόγραμμα «Χωρίς Σαλμονέλα» στη συσκευή DeVita Ap Mini
(Γενική λίστα προγραμμάτων 2/Νο. 40).
Το νέο πρόγραμμα «Χωρίς Σαλμονέλα» στη συσκευή DeVita Ap Mini, 
DeVita Ap Mini 
αποσκοπεί ειδικά στην καταστροφή αυτών των μικροοργανισμών χωρίς να βλάπτει τα όργανα και τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.
Εφαρμογή: Καθημερινά, για 2 εβδομάδες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου