ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα δόντια μας με φυσικό τρόπο




Το χαμόγελο είναι μέρος της γοητείας και της ομορφιάς, τα γερά δόντια είναι ένδειξη καλής υγείας.

Καλό είναι, λοιπόν, να δούμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα δόντια μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, έξι στους δέκα συμπολίτες μας, βουρτσίζουν τα δόντια τους μόλις μία φορά την ημέρα. Ενώ μόνο οι 3 στους 10 τα βουρτσίζουν 2 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο μόνο 150 ml οδοντόκρεμας συγκριτικά με τα 250-300 ml που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι  με συνέπεια να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα τερηδόνας και ουλίτιδας η οποία προσβάλλει και τα οστά των γνάθων.



Η καθαριότητα του στόματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή γενική υγεία του οργανισμού.

Η υγεία των δοντιών εξαρτάται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων.
(Διάβασε περισσότερα Ο πόνος στα δόντια μπορεί να είναι ένδειξη ασθένειας-Κάθε δόντι είναι συνδεδεμένο με ένα όργανο του σώματος)
Η καλή στοματική υγιεινή είναι το βασικότερο όπλο κατά των παθήσεων των δοντιών, των ούλων και του στόματος.
Επιπλέον, η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες είναι απαραίτητη, στα πλαίσια της σωστής πρόληψης και διατήρησης της καλής στοματικής υγιεινής.
Εάν όλα αυτά κάποιος τα ξεκινήσει από μικρή παιδική ηλικία, τότε μπορεί να ελπίζει - ότι τα δόντια του θα διατηρηθούν χωρίς απώλειες μέχρι τη γήρανση.

Στο στόμα μας ζουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία επικάθονται στα δόντια μας συνθέτοντας την οδοντική μικροβιακή πλάκα. Η οδοντική πλάκα είναι ένα στρώμα μικροβίων που αναπτύσσεται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και αποτελεί τη βασική αιτία τόσο για την ανάπτυξη της τερηδόνας, όσο και των νόσων του περιοδοντίου (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα).
Η ουλίτιδα μπορεί να ερεθίσει τα ούλα και να οδηγήσει σε κοκκίνισμα, πρήξιμο και αιμορραγία των ούλων.
Αν τα σημάδια αυτά της ασθένειας των ούλων δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να αναπτυχθούν μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα. Καθώς αυτά τα κενά βαθαίνουν, μπορεί σταδιακά να οδηγήσουν σε περιοδοντίτιδα, η οποία είναι μία από τις πιο σοβαρές μορφές της νόσου των ούλων. Αν φτάσετε στο στάδιο αυτό, μπορεί να έχει προκληθεί βλάβη και, αν δε θεραπευθεί, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών.
Επομένως σε απώλεια δοντιού μπορεί να οδηγήσει και η προχωρημένη τερηδόνα και η περιοδοντίτιδα.
Η κακή αναπνοή μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, αλλά στην πρώτη θέση είναι η κακή υγιεινή του στόματος και των δοντιών. Τα υπολείμματα τροφών που μένουν στο στόμα, αρχίζουν να αποσυντίθενται και να μυρίζουν. Όσο λιγότερο βουρτσίζετε, τόσο πιο πολλά μικρόβια αναπτύσσονται και προκαλούν δυσοσμία.

Πώς θα διατηρήσετε υγιή τα δόντια σας;

Στην συσκευή DeVita Ritm Mini το πρόγραμμα «Δυνατά δόντια» βοηθά:

στην ομαλοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος, 
ενισχύει τα ούλα,
αποκαθιστά βλάβες των βλεννογόνων και
βελτιώνει έτσι την κατάσταση της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών.



Εφαρμογή: Σε περίπτωση αιμορραγίας των ούλων και χαλαρών δοντιών, ενεργοποιήστε την καθημερινά για ένα μήνα, μία φορά την ημέρα.

Για πρόληψη, επαναλάβετε το πρόγραμμα 2-3 φορές το χρόνο.
 
Παραγγείλτε την συσκευή DeVita Ritm Mini με τιμές μελους του 
ΒΙΟσυντονίΖΩ-VIOsintoniZW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου