ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

Οι 5 συνήθεις τύποι πονοκεφάλων και τι σημαίνουν


Ίσως εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις ότι δεν είναι όλοι οι πονοκέφαλοι ίδιοι – υπάρχει στην πραγματικότητα μια ποικιλία διαφορετικών τύπων πονοκεφάλων, οι οποίοι προκαλούνται από διαφορετικές αιτίες.

Τύποι πονοκεφάλων:

Γνωρίζοντας ποιον τύπο πονοκεφάλου έχεις μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί. Εδώ είναι οι διαφορετικοί τύποι πονοκεφάλων, καθώς και μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να βρεις γρήγορη ανακούφιση από τον πονοκέφαλο.

Είτε αντιμετωπίζεις πονοκεφάλους συχνά είτε τους αντιμετωπίζεις μόνο κάθε τόσο, είναι χρήσιμο να μπορείς να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα κάθε τύπου κεφαλαλγίας. Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι πονοκεφάλων, αλλά να έχεις κατά νου ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά αίτια που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Εάν έχεις πονοκεφάλους συχνά, θα πρέπει να επισκεφτείς έναν γιατρό για περαιτέρω βοήθεια.

1. Πονοκέφαλος έντασης:


Ο πονοκέφαλος έντασης είναι ο πιο κοινός τύπος πονοκεφάλου και οι περισσότεροι άνθρωποι τον βιώνουν κάθε τόσο. Αυτοί οι πονοκέφαλοι συνήθως παρουσιάζουν έναν θαμπό αλλά επίμονο πόνο σε όλο το κεφάλι, συνήθως στο μπροστινό μέρος και στα πλάγια. Μπορεί επίσης να αισθανθείς δυσφορία ή πόνο πίσω από τα μάτια. Η χρονική περίοδος ενός πονοκεφάλου έντασης μπορεί να ποικίλλει ευρέως, από λιγότερο από μία ώρα έως πολλές ημέρες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο έντασης. Η φροντίδα της υγείας σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις τους πονοκεφάλους έντασης. Μπορούν επίσης να προκληθούν από δυνατούς θορύβους ή άλλα ισχυρά εξωτερικά ερεθίσματα.

2. Ημικρανία:


Οι ημικρανίες είναι ένας πολύ πιο σοβαρός τύπος πονοκεφάλου που είναι επίσης πολύ κοινός, αν και όχι τόσο όσο ένας πονοκέφαλος έντασης. Οι ημικρανίες είναι συνήθως πολύ επώδυνες και επικεντρώνονται στη μία πλευρά του κεφαλιού. Η ναυτία είναι πολύ συχνή, όπως και η ευαισθησία σε εξωτερικά ερεθίσματα.

Πολλοί άνθρωποι που βιώνουν ημικρανίες έχουν και συμπτώματα ημικρανίας αύρας. Οι ημικρανίες αύρας διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως εμφανίζονται στην αρχή της ημικρανίας. Συχνά, ο άνθρωπός που έχει οπτική αύρα μπορεί να βλέπει φωτεινές γραμμές, φωτάκια που αναβοσβήνουν ή και θαμπά τμήματα μέσα στο οπτικό του πεδίο (τα συμπτώματα αυτά αναφέρονται ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν πολλοί τύποι οπτικής αύρας). Συχνά τα συμπτώματα συνυπάρχουν: Μία γραμμή, φωτεινή ή όχι, που μπορεί να αναβοσβήνει έχει από τη μία πλευρά της μία περιοχή όπου η όραση δεν είναι καθαρή (αυτό αποκαλείται ιατρικά "σπινθηροβόλο σκότωμα") και αποτελούνται από μερική απώλεια όρασης μαζί με την εμφάνιση κηλίδων. Οι αύρες συχνά συνοδεύονται από μούδιασμα, καθώς και δυσκολία στην ομιλία σε πιο ακραίες περιπτώσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παθαίνουν ημικρανίες τις βιώνουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μπορούν να προκληθούν από το στρες, τις ορμόνες και άλλους δείκτες κακής υγείας. Είναι επίσης σύνηθες φαινόμενο οι ημικρανίες να μεταδίδονται από πολλές γενιές.

3. Οι αθροιστικοί πονοκέφαλοι:


Αυτοί είναι ισχυροί, επώδυνοι πονοκέφαλοι που χαρακτηρίζονται από επώδυνο κάψιμο ή αίσθημα μαχαιρώματος πίσω από το ένα μάτι. Οι αθροιστικοί πονοκέφαλοι συχνά συμβαίνουν γρήγορα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ πιο συχνοί στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πρησμένα βλέφαρα καθώς και καταρροή.


4. Πονοκέφαλοι καταπόνησης:


Πρόκειται για πονοκεφάλους που προκαλούνται από σωματική καταπόνηση. Συνήθως δεν διαρκούν πολύ, αλλά συνοδεύονται από ένα αίσθημα σφίξηςΜπορούν να προκληθούν από έντονη σεξουαλική επαφή καθώς και από ασκήσεις.

5. Πονοκέφαλοι κόλπων:


Όταν έχεις κρυολόγημα ή άλλη αναπνευστική ασθένεια, μπορεί να εμφανίσεις πρήξιμο των κόλπων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο. Αν και αυτοί οι πονοκέφαλοι είναι συνήθως μόνο ένας θαμπός πόνος και συνήθως μπορείς να τους νιώσεις στα μάγουλα και τη μύτη σου καθώς και στο κεφάλι. Η θεραπεία της αιτίας του πρηξίματος των κόλπων συνήθως θα σε απαλλάξει και από τον πονοκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου