ΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Σελίδες

1. Παχύ έντερο : 5 π.μ. – 7 π.μ - Το κινεζικό ρολόι σώματος

1. Παχύ έντερο : 5 π.μ. – 7 π.μ

Το κινεζικό ρολόι σώματος: Πώς μπορεί να ωφελήσει το μυαλό και την υγεία μας;

Εάν έχεις την τάση να ξυπνάς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, τότε το παχύ έντερο σου προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου για κάτι. Από τις 5 το πρωί έως τις 7 το πρωί είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνεις την πρώτη σου κένωση για να αφαιρέσεις τις περιττές τοξίνες από το σώμα σου από την προηγούμενη μέρα. 

Επιπλέον, το να ξυπνάς λίγο πριν την ανατολή του ηλίου μπορεί να είναι ευεργετικό για την ψυχική και συναισθηματική σου υγεία, καθώς είσαι πιο στοχαστικός αυτή τη στιγμή.

Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να καθαρίσεις το σώμα σου με ένα μπάνιο. Θα πρέπει επίσης να χτενίζεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, καθώς πιστεύεται ότι η πράξη του χτενίσματος βοηθά στην απελευθέρωση της υπερβολικής ενέργειας από το μυαλό σου. Ωστόσο, μπορεί να βιώσεις αισθήματα άμυνας.

Εάν συνεχίζεις να ξυπνάς μεταξύ 5 π.μ. και 7 π.μ., τότε σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσεις στη σωστή ενυδάτωση του σώματός σου και στη λήψη επαρκών φυτικών ινών, καθώς το παχύ έντερο έχει καθήκον να απαλλάσσει τακτικά από τα πεπτικά απόβλητα. Όντας στοχαστικός, μπορεί να βιώσεις συναισθήματα κολλήματος σε συγκεκριμένα σενάρια που μπορεί να σε κατακλύσουν και να οδηγήσουν σε αρνητικά συναισθήματα. Θα πρέπει να εστιάσεις στην απελευθέρωση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων για να προχωρήσεις συναισθηματικά και σωματικά.

Συμπτώματα μη ισορροπημένου μεσημβρινού:

Εδώ είναι μερικά από τα σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου:

  • Διάρροια
  • Κοιλιακό άλγος
  • Πονόλαιμος
  • Πονόδοντος
  • Αιμορραγεί από τη μύτη
  • Κώφωση
  • Αισθήματα ενοχής
  • Αμυντικότητα
  • Αίσθημα κολλημένου
  • Δυσκολία στην αποχώρηση 

Συμβουλές για την εξισορρόπηση του μεσημβρινού

 

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ξυπνήσεις, να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να πιείς ένα ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σύστημά σου πριν πάρεις  το πρωινό σου και ξεκινήσεις τη μέρα σου. Μπορείς επίσης να κάνεις μια γρήγορη βόλτα και να κάνεις την πρώτη σου κένωση για την ημέρα.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην καταναλώνεις καθόλου καφεΐνη, καθώς πρέπει να αποφύγεις οποιοδήποτε διουρητικό. Αυτό που χρειάζεται το σώμα σου τώρα είναι πολύ νερό για υγιή παχύ έντερο. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να εξασκηθείς στο διαλογισμό, καθώς θα σε βοηθήσει να στοχαστείς και να καθαρίσεις το μυαλό σου.


2. Στομάχι: 7 π.μ. – 9 π.μ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου